Дадоха Фандъкова на прокурор

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Столична община по отношение на незаконно циганско гето. 

Гетото е на улица „Зайчар“ в столичния район „Възраждане”. Въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване, кметицата Фандъкова не е предприела мерки.

Джамбазки определя това като търпимост към циганския произвол, която е дискриминация към останалите български граждани.

Още преди два месеца съветникът от ВМРО отправи питане към кмета на Столичната община за закононарушението.

В отговора си кметът Фандъкова посочва неконкретно, че „районна администрация реагира своевременно и не допуска разрастването на гетото и появата на нови постройки”. 

Живеещи в близост граждани са подали сигнали, че незаконното циганско строителство продължава, дори и в частни имоти. Ангел Джамбазки лично се убеди, че случващото се на ул. „Зайчар“ е в явно противоречие с твърдението на Фандъкова за предприетите действия за „недопускане на разрастването на гетото“.

Джамбазки посочва, че граждани нееднократно са подавали оплаквания от обитателите на циганското гето, които са изключително агресивни и заплашват българите, живеещи наоколо със саморазправа.

Това гето е една хигиенна бомба със закъснител, тъй като обитателите му нямат тоалетни, а използват софийските улици за нуждите си. Недопустимо е това да се случва по улиците на една европейска столица, категоричен е Джамбазки. 

Общинската администрация за пореден път доказва своята престъпна безотговорност към живота и здравето на българските граждани. Бездействието им е възмутително и наказуемо. Затова съдът трябва да принуди Столична община да спазва законите, да защитава софиянци и да премахне незабавно циганските постройки, коментира Джамбазки. 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини