Българинът, който даде живота си, за да спаси анлгийско момиченце

Сн.: http://www.balkanmedia.bg

Българският герой се казва Пламен Петков. Той спаси от удавяне дете, но загина в морето след това.

Драмата се разиграла в английското графство Западен Съсекс в събота, но полицията разкри името на младия мъж едва вчера.

При вида на давещото се момиче българинът се притекал на помощ. Той успял да извади детето и го подал  на жена, която го извела на брега в безопасност. Самият Петков не успял да стигне до брега и е бил изваден от водата безжизнен. Медици и граждани са се опитали да го върнат към живот, но без успех. В болица ``Свети Ричард`’  е направена аутопсия, според която причината за смъртта е удавяне.

Според БалканМедия Пламен Петков е жител на Сътън.

Английските медии се преклониха пред подвига на 32-годишен българин, който загина докато спасяваше дете на плаж в Западен Уитеринг, Южна Англия. Министерството на външните работи публикуваха снимката на героя, който жертва собствения си живот, за да живее 5-годишното момиченце. Той се казва Пламен Петков и е роден във Враца на 10 декември 1979 г. Семейството му живее на Острова и за да почете паметта му започва масова кампания за обезопасяване на плажовете във Великобритания, пишат днес български медии.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини