Правят оценка на щетите от наводнението в Златаришко, пострадалите ще получат помощ

Кметът на Община Златарица Пенчо Чанев да сформира комисия, която да оцени щетите от наводнението в селата Росно и Дедина, както и тези по моста в село Славовица, поиска вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов посети пострадалия район и разговаря с жителите на къщите, откъснати от село Славовица.

До края на следващата седмица оценката и проектът за възстановяване на моста трябва да бъдат изпратени в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет, която да отпусне необходимите средства.

На първо време трябва да бъде ремонтиран мостът, за да може хората и селскостопанската техника да се придвижват нормално в района, отчете министър Цветанов. По същия начин ще се процедира и с пътя между Росно и Средно село. Още преди няколко дни свлачище разруши част от него, а в следствие на валежите кална маса съсипа други около 300 квадратни метра асфалт по ремонтиран наскоро участък.

Държавата ще помогне и на жителите на селата, чиито домове бяха наводнени, след като бъдат оценени щетите, добави Цветан Цветанов.

По време на посещението си в региона вицепремиерът ще се включи и в празника на Горнооряховския суджук, който се провежда в Горна Оряховица.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини