Бивш мъж почти на финала на "Мис Вселена"

Тази гледка би заблудила всяко жури. Джена. Не Уолтър

Уолтър, който от известно време е Джена Талакова, не можа да стане финалистка на канадския конкурс за "Мис Вселена", стана ясно тази неделя.

Че Джена е бивш мъж се разбра, когато тя попадна сред 12-те красавици, борещи се да представят Канада.

23-годишната блондинка от Ванкувър е родена момче. На 19-годишна възраст си сменя пола с операция. Организаторите на "Мис Вселена" отначало решиха, че не могат да я/го допуснат да представя Канада на "Мис Вселена". Обаче красавицата предизвика почти граждански протест в определени кръгове, като заяви, че се чувства жена, изглежда като жена и никъде в регламента не е упоменато, че трябва да се е родила жена, за да участва. В крайна сметка я допуснаха да продължи.

След отпадането и от последния етап на конкурса Джена няма за какво да се разстройва, заяви адвокатът и. "Тя е победител - в защитата на гражданските права, а това е по-важно от представянето на конкурс за красота", казва Глория Олрад, адвокат на красавицата по време на всичките перипетии около участието и.

А в правилата на конкурса след отстраняването и през март от националния кастинг за "Мис Вселена" в Канада, бе специално дописано, че от 2013 се допуска участието на мъже, които са си сменили пола.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини