Безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми

Хасково ще бъде домакин на тазгодишния Ден на репродуктивното здраве на 16 юни. Той се организира вече 7 поредни години в различни градове на страната и има за основна цел да доведе лекарите и информацията близо до пациентите, които срещат трудности при зачеването на дете. За това съобщават от сдружение „Зачатие”, които са организатори на събитието.

Мотото на Деня на репродуктивното здраве тази година е “Подай ръка”, a основната тема е „Обществото и репродуктивните проблеми”. Във фокус ще са трудностите, които срещат двойките с репродуктивни проблеми в обществото, преодоляването на стереотипните и погрешни представи за стерилитета, отношението на близки, колеги и работодатели, ниското ниво на обществена информираност по темата, средствата за информация като основен фактор, който влияе на обществено мнение. Ще се опитаме заедно да търсим начините за преодоляване на все още неправилното разбиране на повечето хора за репродуктивното здраве и асистираната репродукция, да формулираме какво е мястото на пациентските организации за формиране на правилно обществено мнение. По официални данни в България броят на хората, които са с увредено репродуктивно здраве, е над 270 000.

Безплатни индивидуални консултации през целия ден за всички желаещи ще проведат водещите  български специалисти по репродуктивна медицина през целия ден на 16 юни 2012 в Дома на Техниката, град Хасково. Освен това, пациентите ще имат възможност да се включат в три групови дискусии по основни теми на репродуктивната медицина, които ще бъдат водени от едни от най-добрите специалисти от областта на акушерството и гинекологията, ембриологията, имунологията, андрологията:

• Мъжът в репродуктивната двойка - алгоритъм за изясняване на проблемите и тяхното преодоляване
• Диагностика и лечение на стерилитет при жената - нови методи и тенденции, систематичен подход
• Трудните теми в асистираната репродукция - неуспешните процедури, донорските програми

Това е уникална възможност за всички, които се борят за дете, да се запознаят с новостите в репродуктивната медицина и лечението на стерилитета, работата на „Фонд асистирана репродукция”, както и да зададат на специалистите въпросите, които ги вълнуват. Те могат да споделят опит помежду си, да получат подкрепа от хора като тях, да усетят приятелско отношение и да разберат, че не са сами в това трудно изпитание.

Пет от посетителите на Деня на репродуктивното здраве в Хасково на 16 юни 2012 г ще имат шанса да спечелят чрез жребий, който ще бъде теглен в края на събитието,  ваучер на стойност 500 лева за лечение и диагностика на репродуктивни проблеми.

Информация за участие и списък със специалистите консултанти и водещите на информационни дискусии можете да намерите на сайта www.zachatie.org/drz2012 .
Записване за консултации: drz2012.zachatie@gmail.com

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини