МВР за битите ученици: Нямахме данни за престъпление

Едното от пребитите момчета - Милен, има няколко шева на веждата

Инцидентът на моста до театъра от миналия четвъртък, в който бяха пребити двама ученици, не е влязъл в бюлетина на полицията, защото към онзи момент все още нямахме данни за извършено престъпление. Това съобщиха за Haskovo.net от пресцентъра на областната дирекция на МВР след наше запитване и след проведени вътрешно-оперативни мероприятия.

Данните на полицията за случая са следните:

На 19 април, четвъртък, около 21.45 часа при рутинната си обиколка автопатрул засича петима души пред Бизнесцентъра – трима мъже и две жени. Понеже ги разпознали като проститутки и сутеньори, им разпоредили да напуснат мястото. Групата се разпръснала, а полицаите от патрулната кола видели как единият от тях - 42-годишен мъж, поел към театъра и на моста спрял да говори с две момчета, но с тях имало още един човек.

Полицаите продължили по маршрута си, но 10 минути след това на тел. 112 бил подаден сигнал за инцидент на съшия мост. На мястото била изпратена друга патрулна кола. Битите момчета и трима от биячите били отведени в районното за обяснения. Там били извикани и родителите на учениците, единият от които не бил навършил 18 години.

Според полицията към онзи момент не било изяснено кой кого е нападнал, защото полицай от първата патрулка твърди, че е видял само един от сутеньорите да говори с момчетата. Пред униформените и двете страни твърдяли, че са нападнати и бити от другите.

Полицейската преписка е образувана на следващия ден, 20 април. Има едномесечен срок за изпращането й в прокуратурата, която да реши дали да повдига обвинение и срещу кого.

Жалбата от родителите на битите момчета е подадена днес, информираха още от МВР.

Тодор Кръшков

Р.s. По-късно от МВР Хасково допълниха съобщението си от по-рано. Според допълнението срещу мъжете ще бъде образувана преписка по указа за борба с дребното хулиганство, а срещу двете страни в мелето ще започнат досъдебни прозиводства за хулигански действия. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини