Кунева: С нашата „Бойкономика” пенсии не се вдигат

Увеличението на пенсиите би могло да стане само на добра икономическа основа, а не на нашата „Бойкономика".
Това коментира бившият ни еврокомисар Меглена Кунева в сутрешния блок на БНТ.

По думите й, тезите на левите и десните партии са различни от убежденията им, защото се стремят единствено да бъдат в конфликт едни с други, а не изразяват собственото си мнение:

„В момента вие ми цитирате теза на лява партия - против увеличението на пенсията. Но понеже имат опонент в лицето на дясната партия, те са на обратното мнение."

Кунева се възмути от незнанието, с което говори правителството за цените на горивата: „Не бих говорила глупости за цените на горивата, че цените у нас са най-високи. Не можеш да споделяш незнанието си с цялата нация и от това да правиш политика."
Според нея в момента правителството печели време и нищо друго.

На въпрос дали според нея АЕЦ „Белене" е един мегаломански проект, Кунева подчерта, че трябва да се провери дали тези 3 години и половина (управлението на ГЕРБ, б.р.) не са най-скъпите за „Белене". По нейно мнение в самото си начало проектът е щял да има смисъл, но при различни параметри. По думите й, през последните години той е бил влошен.

Лидерът на сдружението „България на гражданите" отвърна с категорично „Не!" на въпроса, зададен индиректно от Мартин Димитров, дали пред нея е стояла дилемата да бъде подкрепена от ДПС: „Моят проект не минава през сделки, с която и да е партия!".

На друго запитване, отправено към нея от председателя на синята коалиция, дали би направила с БСП експертно или друго правителство, Кунева отсече: „Това са пълни безсмислици! Аз се надявам, че Мартин Димитров може да ми зададе много по-ясни въпроси като икономист, това което той предлага е механично."

В отговор на обвиненията от страна на синята коалиция, че тя е сключвала сделки по време на изборите, Кунева категорично заяви: „Или се правят сделки непрекъснато, или никога. Аз го правя по втория начин." По думите й сделките не съществуват, просто има естествено съвпадение на идеологии и мислене.

Относно гнева на двамата лидери от синята коалиция и особено на Мартин Димитров за „измяната" към ДСБ от страна на четиримата напуснали партията и присъединили се към сдружението на Меглена Кунева, тя коментира, че се е отказала да чете коментарите, защото те са пълни с жлъч.

Като направи съпоставка със страстната седмица лидерът на „България на гражданите" попита кое е по-важното - храмът или вярващите? - „Аз мисля - вярващите."

Тя подчерта, че е провела множество разговори с четиримата, напуснали ДСБ. По думите й, това са хора, които мислят по сходен начин, а най-активните политически хора трябва да бъдат оценени според способностите им.

Загатвайки миналите избори, Кунева със съжаление съобщи, че намира все повече доказателства за картел между партиите. Тя подчерта, че за разлика от другите две водещи партии, никой не е видял нейни застъпници да изнасят чували с бюлетини. По нейните думи, това не е демокрацията към която тръгнахме в началото на 90-те.

Никъде няма такива кражби, такива машинации на изборите и никъде няма такова срастване на политическия елит с олигархия, заяви първият ни еврокомисар.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини