Облаци, вятър и дъжд следващата седмица

С облачно и дъждовно време ще започне следващата седмица. След необичайно слънчевите за сезона дни, слънцето "излиза в почивка".

През нощта облачността ще е значителна и главно до полунощ на места в Западна и Централна България ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минимални температури между 4° и 9°, в София 4°.

Утре облачността ще е предимно значителна и главно в централните и планинските райони ще превали дъжд. Вятърът ще се усили, в западните райони ще е умерен от северозапад, а в източните от североизток.

Максимални температури между 12° и 17°, в София около 13°.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, на места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е умерен от североизток. Максимални температури -12° и 15°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, по високите части - сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Във вторник ще има разкъсана облачност, вероятността за валеж е малка.

Вятърът ще се ориентира от северозапад-запад и ще се усили, в Дунавската равнина до умерен. Минималните температури ще са между 0 и 5°, максималните между 10 и 15°.

В сряда ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд.

В четвъртък облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини