ДАНС проверява Музея на сътворението в Ново село

Служители на ДАНС започнаха проверка в община Стамболийски. По непотвърдена информация обект на разследването са обществени поръчки, съобщи БНР.
Кметът на общината Иван Атанасов и уточни, че на агентите са предоставени всички поискани документи.

По всяка вероятност агентите проверяват документацията на Музея на сътворението на света в Ново село, съобщи независимият общински съветник Атанас Мавродиев.

Той уточни, че в края на миналата година лично е сезирал прокуратурата, че в общината са извършени редица нарушения около изграждането на атракциона.

Мавродиев обясни, че кметът е внесъл предложението за изграждане на музея, когато той вече е бил готов. А въпреки, че общинските съветници са отхвърлили искането, кметът на Нво село Тодор Атанасов е продължил работата по атракциона. Това е самоуправство на двамата кметове, смята общинският съветник.

"Аз съм сигнализирал прокуратурата, както и всички следствени органи за незаконното изграждане на атракцион в землището на Ново село. Това се намира в защитена местност и това е най-голямата натура в България. Каквото и да се прави в такава местност, трябва да се направи ОВОС. Такава нито е правена, нито има проект, нито има разрешение", каза още Мавродиев.

Кметът на Стамболийски отказа да коментира подробности за изграждането на атракциона с динозаврите в Ново село и дали там има нарушения на закона. По думите на Иван Атанасов в Общинския съвет на Стамболийски има съветник, който непрекъснато подава жалби и сигнали до институциите.

"Писал разни простотии за динозаври. И дойдоха на проверка много културни и интелегентни хора от ДАНС. Попитаха "може ли да видим тези документи". Взеха документите и си заминаха. И това беше всичко", каза кметът.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини