eBay включи България в регион с висок потенциал за развитие

България e сред 200 държави, които ще се присъединят към новия регион – „Глобални пазари с висок потенциал за развитие” във вътрешната структура на платформата за онлайн търговия eBay. Групата ще обхване Източна и Южна Европа, както и Скандинавските страни, ОНД, Близкия Изток, Югоизточна Азия, Китай, Африка, Централна и Латинска Америка.

Международният екип, който ръководи региона, ще бъде разположен в няколко града по целия свят: Сан Франциско, Шанхай, Сингапур, Мексико, Нетания и Москва, съобщиха от компанията. Основните цели на екипа са подобряване на потребителското изживяване при пазаруване в платформата; по-нататъшно развитие на експортните продажби на местните търговци и интегриране на специалните инструменти за износ, които вече се използват в други страни.

Това преструктуриране ще позволи по-бързо достигане на глобалните инициативи на eBay до повечето пазари по света. Първо, то предвижда нови решения, отнасящи се до потребителското изживяване на купувачите и продавачите. Освен тях ще се подобряват и наличностите, доставките и разплащанията на милиони стоки от 1,4 милиарда артикула на платформата eBay.

Положителни промени ще има и за търговците, но дори и към настоящия момент през eBay българските продавачи могат да достигнат до 183 милиона клиенти по целия свят. С трансформацията на региона eBay планира да въведе нови инструменти за износ, логистични решения и по-широки възможности за плащания за продавачи и купувачи в рамките на няколко години.

„Днес eBay обединява пазари, ориентирани към трансгранична търговия, в един огромен регион, който ще ръководя. Тъй като България е наш ключов пазар на Балканите, тя също ще се присъедини към новото Глобално портфолио от пазари с висок потенциал за развитие”, поясни Иля Кретов, генерален мениджър на „Глобални пазари с висок потенциал за развитие” в eBay.

„Виждаме големи перспективи за развитие за внос и износ от България. Ето защо ще се стремим да подобрим потребителското изживяване както за продавачите, така и за купувачите от страната. Наистина е много амбициозна цел да засилим позициите на платформата eBay практически в целия свят”, допълни Кретов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини