„Борислав“ пак не би, но отстрани „Раковски-2011“ за Аматьорската купа

Отборът на „Борислав“ записа поредни 90 минути без победа, но успя да отстрани своя съперник „Раковски-2011“ в първия кръг от областния етап на турнира за Купата на Аматьорската лига. Пред 43-ма зрители на градския стадион първомайци профукаха преднина от два гола в мача, завършил 2:2 в редовното време. При дузпите нашите бяха безапелационни и надделяха с 4:1, а в герой се превърна вратарят Грабчев, който отрази два удара от бялата точка.

Двубоят започна отчайващо за домакините. Още в 7-ата минута те останаха с играч по-малко на терена. Защитникът Петър Ангелов получи директен червен картон, след като спъна откъснал се сам срещу първомайската врата нападател на „Раковски“. Реферът отсъди пряк свободен удар на линията на наказателното поле, а топовният шут на противников футболист тресна горната греда.

Въпреки численото неравенство, срещата продължи равностойно. Темпото бе бавно, а гостите не се напъваха особено. В 23-ата минута първомайският тим откри резултата чрез Георги Славчев, който с плътен изстрел от границата на пеналтерията заби топката в горния ъгъл на противниковата врата.

Четири минути след почивката „Борислав“ успя да поведе с 2:0. Играещият треньор Димитър Янчев падна в наказателното поле на съперника и съдията отсъди дузпа. Щатният изпълнител Добрин Милчев не пропусна и удвои преднината на отбора си.

В средата на втората част треньорът на гостите извади голобрадите юноши, с които започна мача и пусна по-опитни състезатели. Този ход даде резултат и тимът на „Раковски-2011“ се настани трайно в половината на домакините. Нашите заиграха на контраатаки, които на моменти изглеждаха опасни.

В 73-ата минута Георги Славчев се откъсна срещу вратаря на гостуващия тим, но не успя да го преодолее. В ответната атака бързоногото дясно крило на „Раковски“ надбяга своя пазач, центрира ниско и негов съотборник отблизо опъна мрежата на първомайската врата.

Само осем минути по-късно нападател на гостите навърза четирима първомайци по левия фланг на атаката, влезе в наказателното поле на „Борислав“ и подаде към свободен съотборник, който изравни резултата – 2:2.

Резултатът стресна домакините и те се втурнаха в атака. Нападателят Димитър Далев бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но бе дръпнат за фланелката от противников защитник. Реферът вдигна червен картон на виновника и равенството на играчите бе възстановено.

В последните минути първомайци пропуснаха три отлични възможности да вкарат победен гол и мачът завърши наравно – 2:2.

Според регламента, след края на редовното време при равен резултат се пристъпи към изпълнение на дузпи. Тук удари часът на вратаря Грабчев, който отрази първите два удара на гостуващи футболисти, а за нашите бяха точни Апостол Павлов,Тенчо Тенев и Николай Ангелов. Гостите вкараха третата си дузпа, но защитникът Данчев с точен изстрел сложи край на спора.

Следващият противник на „Борислав“ в турнира за Купата на Аматьорската лига е „Асеновец“. Според програмата, мачът трябва да се играе на 28 октомври, сряда, в Асеновград, но със сигурност датата ще бъде променена. В същия ден първомайци ще гостуват в Карлово в отложен двубой за първенство на Югоизточната „В“ група срещу тамошния „Левски“.

Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини