Скандал - тефтер с подкупи, бил на Кирил Рашков

Страници от тефтер с описание на давани пари на политици, данъчни и митничари бяха изпратени до медии. Тефтерът бил на Кирил Рашков. Той обаче отрече.

На няколкото страници се виждат записани имена, включително на депутат от БСП и зам.-министър, а срещу тях определени суми в левове, съобщава БНТ.

Плащанията са разпределени по месеци, като има посочени суми, дадени за “изборите” и за “проверки”. Записките засягат 2009 г.

Самият Кирил Рашков заяви пред националната телевизия, че тефтерчето не е автентично. По думите му, той не е притежавал такъв тефтер и почеркът не бил негов.

Рашков твърди, че става въпрос за политическа атака на хора от ГЕРБ, които са го вкарали в затвора, без той да е виновен.

В края на януари 2012 г. ромският бос бе осъден от Асеновградския районен съд на 3,5 г. затвор за закана за убийство, но впоследствие наказанието му бе намалено от Върховния касационен съд с една година. В средата на октомври м.г. Рашков бе освободен предсрочно от затвора.

"Сега към никой нямам симпатии, но симпатиите на ромите ще бъдат към БСП. Това е защото имат правилно виждане за политиката. Никой не ме търси за избори. Аз съм бита карта. Все още съм полуболен, полужив, едва се съвземам", сподели Рашков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини