Мистериозна вода блика на ул. „Тимок“. ВиК: Не е наша

Говорителката на недоловоството от ул. "Тимок" Руска Станчева (с жълтата тениска) показва мистериозните локви

Тайнствен теч, образуващ непресъхващи локви по ул. „Тимок“ предизвика поредния протест на живеещите там. Руска Станчева живее на близката ул. „Странджа планина“, но поема представителството на съкварталците, повечето от които са на работа през деня. „През юли ще станат две години, откакто се появи този проблем. Сигнализирали сме къде ли не. Преди два месеца дойдоха от ВиК, но разкопаха няколко метра по-надолу от локвата. Защото когато дойдоха, валеше дъжд, а им казах да дойдат в сухо време, когато локвата се вижда къде е“, разказа Станчева. Според нея, а и според съседите, ВиК са копали на метри от мястото на аварията. После засипали изкопа с чакъл и си тръгнали.

„Редовно се наводняваме при силен дъжд“, допълни Иванка Пилашева, която живее по-надолу на „Тимок“ 2. Тя разказа, че в долния край на улицата се образували огромни локви, наводнявали се гаражи и мазета.

„Знам за проблема на ул. „Тимок“, но това не е наша авария“, обясни шефът на район Хасково във ВиК Иванко Милушев. „Ако беше пукнат водопровод, щеше да блика силно, защото в нашите тръби водата е под налягане. А там едва сълзи. Просто засега не можем да установим причината, държим мястото под око,затова и не сме асфалтирали разкопания участък“, добави ВиК-шефът. Той не се ангажира дали локвите по „Тимок“ се дължат на подпочвени води или идват от нечия септична яма. „Истината е, че не знаем причината“, призна Милушев. Той обеща още утре да изпрати нов екип на водното дружество, който за пореден път да огледа улицата и да се опита да установи причината за мистериозните локви.

Тодор Кръшков

Шахта за пример на ул. "Тимок"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини