"8 март" подготвиха коледен базар

По предложение на Теодора Трифонова, родителите на децата в ОДЗ „8 март“ подготвиха  коледни играчки, сувенири и сурвачки. Те ще бъдат предложени на благотворителен коледен базар.  С парите,  които ще се съберат ще направят тържество за кръщене на групичките в градината. Съпричастна към идеята, Нина Сталева председател на ВК“Съгласие“, е отдала безплатно помещение, в което на 20 и 21 декември желаещите ще могат да разгледат и да си купят от пъстрите артикули. Родителите са се разпределили и през двата дни ще дежурят край щандовете.

За инициативата разказа директорът на забавачката Нели Чепишева. Тя сподели, че през тази учебна година учителите работят по темата „Участието на родителите в живота на детската градина“ и за това е доволна от предложението на Трифонова и подкрепата на настоятелството. Друга, немаловажна цел, освен набирането на средства,   е била родителите съвместно с децата си да изработят предметите, като по този начин малчуганите да получат вниманието на големите, да общуват и да научат нещо ново от мама и тате. Въпреки ентусиазма на много от родителите, между тях е имало и такива, който не са разбрали идеята. Те са били готови да дадат пари, вместо да отделят час или два за това начинание.

Сурвачки, фенерчета, торбички, коледни венци и много други изненади са приготвили деца и родители. Между изработените от подръчни материали украшения, има и няколко бутилки украсени по набиращата популярност техника декупаж . Ако искате да видите всичко, да помогнете на ОДЗ“8 март“и да усетите Коледно настроение, родителите ще ви очакват вър вторник и сряда в новия търговски център.

Нели Чепишева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини