Венецуелка грабна титлата Мисис Вселена 2011

Мойра Фармас от Венецуела е новата Мисис Вселена. Тя е адвокат по професия и е майка на двама сина, което по никакъв начин не и попречи да грабне престижната титлата под носа на останалите 23 дами.

За първа нейна подгласничка журито избра Малка Девениш от Колумбия. Тя е компютърен и маркетинг специалист. Работи във фoндация, която помага на деца от бедните слоеве, които имат физически или умствени увреждания.

В момeнта Малка изгражда собствена фондация за подкрепа на жени в неравностойно положение.

Втора и трета подгласнички станаха британката Джейн Тейлър, майка на четири дъщери, и рускинята Мария Ерошенко, която работи като психолог.

След тях се нареди представителката на България Паолина Петракиева. Тя има двегодишна дъщеря и работи като мениджър. Носителка е на титлата "Мисис България Вселена 2010".

Специална награда "Мисис Майка на Вселената" бе присъдена на представителката на Нова Зеландия Мари-Терез Жилбер, която има девет деца и се яви на конкурса в очакване на десетата си рожба.Тя е посветила обществената си дейност на програма за подпомагане на жертви на насилие.

Плевен приюти събралите се от 5 континета кандидатки, които останаха в града цяла една седмица. Едно от най-важните събития по време на престоя им беше кръглата маса на тема "домашното насилие".

Тя бе организирана съвместно с Европейската асоциация за защита на правата на човека в България, която е и част от дългосрочната програма на Мисис Вселена под наслов "Не на насилието".

Сред най-атрактивните събития през седмицата бяха Вечерта на нациите, в която дамите показаха национални костюми и традиции от своите страни. Разбира се, на финала също имаше какво да се види. Дамите дефилираха в три кръга, представяйки красиви бижута, бански и дизайнерски тоалети, които лично те си избраха преди това.

Водещи на събитието бяха Сава Цеков и Марика Гедерте - Мисис Вселена 2008.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини