Потушен пожар припламва пак край Караджалово, в Татарево мъж е обгорен

Огънят и до сега припламва на метри от последните къщи на Караджалово

Потушен вчера пожар край село Караджалово днес отново припламваше и държеше нащрек обитателите на крайните къщи. Той възникнал вчера по обяд, когато се запалила необработена площ в края на селото. Според местните жители неизгасена цигара е подпалила изсъхналите треви, бурени и отпадъци, изхвърлени там. Пламъците са се разнесли и заради лекия вятър. На пожарната са помагали живеещите наоколо. Заедно с кмета Благой Благоев караджаловци са се опитали да потушат огъня. Въпреки това, по- късно – около 3 през нощта пожарът е започнал отново, този път от другия край на поляната. Изгоряла е и изоставена постройка. Във вътрешността на огнището са се появявали пламъци и след това, но положението е овладяно. Няма нанесени материални щети.

Според кмета на селото, една от причините за такъв пожар са незаконно изхвърляните отпадъци и това, че хората не са обезопасили постройките си. Този пожар е само сигнал за това, какво може да се случи в близост до такива нерегламентирани сметища.

Същото вчера, при пожар е пострадал и 56-годишен мъж от Татарево. А.Д. е обгазен и с изгаряния, след като около 16,16 часа в къщата му са избухнали пламъци. Огънят, предизвикан поради небрежност, е унищожил 50 кв. м от покривната конструкция.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини