Стотици измрели риби в р. Мечка. РИОСВ: Всичко е наред

Измрялата риба под моста в кв. Дебър

Сигнал за стотици измрели риби е подал днес в Регионалната инспекция по околната среда и водите(РИОСВ) – Пловдив Ангел Ангелов. За parvomai.net той разказа, че още снощи му е направило впечатление, че много щъркели са се събрали около фермата му. А днес кравите му не са искали да пият вода от реката. Тръгнал по течението на река Мечка и открил ужасяващи гледки – на всяка крачка се виждали измрели кефали. Ангел разказва, че това не се случва за пръв път. В началото на годината пак е имал сигнал до РИОСВ, но отговорът бил, че замърсяването е в рамките на нормално.

От днешните инспектори не очаква да се случи нещо ново. Още повече, че според него те не взимат проби оттам откъдето трябва. Резултатите се очаква да са готови след понеделник и тогава ще може да бъдат коментирани от специалисти. Фермерът е разтревожен от тенденцията в реката да се изхвърлят какви ли не боклуци. Дори и да няма умряла риба пак се вижда, че водата не е чиста – камъните не са бели, а са черни от отлаганите химикали.

Обществена тайна е, че за замърсяването се обвиняват мандрите, построение по река Мечка. Да се твърди, че всичко е наред при толкова измрели риби, е безхаберие и лицемерие, смятат местните. Замърсяването се наблюдава и около селата Поройна и Дълбок извор.

Теди Кирякова

Ангел Ангелов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини