Четиво за абитуриенти: Как да оцелеем на бала

Алкохолът и абитуриентският бал са неразривно свързани през последните години. Заради напрежението и еуфорията, празнуващите посягат често към чашката. Най-напред за отпускане, после при посрещане на гостите, а след това алкохолът се оказва и част от менюто на бала. Неприятна картинка е както залитащо момиче в официална рокля, така и младеж с разкопчана до пъпа риза да се обяснява във вярност на приятеля си. Ако искате да се насладите на празника, да помните всяка минута от него и на другия ден да се събудите бодри и готови за нови подвизи, спазвайте няколко препоръки:

През деня: Преди да започнете да пиете – хапнете нещо.

Вечерта: „Нездравословното” хранене е също толкова важно. Въглехидратите и мазнините се разграждат по-бавно в стомаха и забавят навлизането на алкохол в кръвта. Затова не се притеснявайте да хапнете от хубавите свински пържоли… Но не прекалявайте с мазното, за да не натоварите черния дроб.

Пийте витамини. Витамините и минералите, които алкохолът унищожава, ще бъдат възстановени. По този начин ще избегнете лошото пиянство и махмурлука.

През нощта: Алкохолът дехидратира, затова към всяка напитка си взимайте и вода. Добър допълнителен ефект – човек пие по-малко алкохол.

Всичко, което е сладко, горещо или газирано и съдържа алкохол, навлиза по-бързо в кръвта, често още в устата. Соленки, чипс и хапки са добра идея. Те създават работа на тялото (да гори калории) и по този начин забавят въздействието на алкохола.

След бала: Преди да си легнете пийте аспирин и проветрете стаята. Ако с всяка чаша алкохол сте пили чаша вода, би трябвало да сте ОК на сутринта. Ако не…

На следващия ден: Пийте чай, кола и вода едно през друго, но бавно. Избягвайте кафето, защото предизвиква киселини. Помогнете на черния си дроб. Вземете хомеопатично лекарство, например глобулин. Яжте сладко – филия с мед за закуска.

Излезте навън – свежият въздух помага на алкохола да излезе по-бързо от тялото ви. Ако има слънце – не забравяйте за очилата.

Съвети от препатили:

Не пийте аспирин на сутринта – не е полезно за стомаха.

Яжте нещо люто и мазно (пържените яйца, чипса и дюнера са идеални)

Пийте айран

Не пийте бира (това, че помага срещу махмурлук, е мит)

Не карайте пили, (или поне намерете някой, който да ви прибере)

не смесвайте алкохоли

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини