Левски запази интригата до последно след победа над Литекс

Левски победи Литекс с 2:0 в дерби срещата на 26-ия кръг на първенството, информира официалният сайт на 26-кратните шампиони. Гостите започнаха малко по-активно мача и първи отправиха няколко удари по посока на вратата на Пламен Илиев. В 5-та минута Христо Янев стреля с левия крак от границата на пеналта, но Пламен Илиев бе на мястото си и улови топката. В 10-та минута Пламен Илиев спаси нов удар на Янев, който нахлу в пеналта и стреля отдясно. В 30-та минута Матондо стреля неточно с глава, а минута по-късно след грешка в отбраната на Литекс, Дембеле овладя но стреля над вратата.

В началните 10 минути на второто полувреме Левски пропусна две много добри положения. В тази втора част „сините" заиграха далеч по-динамично, като натиснаха съперника си в неговата половина. Йордан Милиев с глава можеше да открие в 51-та минута, но Виничиус спаси, а малко по-късно и Матондо шутира неточно от точката на дузпата.

В 65-та минута реферът Петер Винк сбърка, като не призна попадение на Гара Дембеле. След удар на Гаджев от 25 метра, топката се отби в страничната греда, Дембеле добави топката в мрежата, но Винк не зачете гола, заради положение на засада, макар че самият Дембеле не бе зад защитата.

Левски все пак отбеляза гол в 76-та минута, когато Сержиньо Грийн изведе Дембеле зад гърба на отбраната и той шутира силно и точно в горната част от вратата - 1:0. В 89-та минута Веселин Минев напусна терена заради два жълти картона. Левски удвои преднината си в последната минута от срещата. Гара Дембеле намери излизащия на скорост Дани Младенов, той нахлу в пеналта с топка в крака, подаде към Христо Йовов и той вкара на празна врата за крайното 2:0.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини