„Янис травел“ ни кани на междупланетно пътешествие,а Йоана - на космическо хоро

Йоана Грозева и Янислав Запрянов получиха компютърни камери и грамоти за оригиналните си идеи на IV национален кръг на състезанието „IT Знайко“ във Велико Търново. В него участваха 8 деца от Първомай. Освен Йоана и Янислав от ОУ „Георги Караславов“ класирани бяха Наталия Славчева,Елизабет Славчева, Христо Жеков с ръководител Петя Жекова. Участниците от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ бяха Мира Бонева,Мартина Христова, Симона Стоева, придружавани от консултантите Мария Сребрева и Соня Ситнова и учителката по ИТ Таня Сребрева. Всички ученици и придружителите им останаха очаровани от организацията на Сдружение“Образование и технологии“ и „Майкрософт“ – България. Проведено в три дни, състезанието ще се запомни повече като забавление, с много организирани игри, сцени и занимания. Тази година двете основни теми на състезанието бяха „Космос“ посветена на 50 години от полета на Юри Гагарин и „Гергьовден“.

След настаняването през първия ден, учениците имаха групови занимания по стрелба с лък, катерене по стена, преодоляване на препятствия и др. След това бяха на Гергьовски пикник. Ръководителите им приготвиха барбекю на открито. После трябваше да направят макет на планетата на Знайковците. С идеи от krokotak.com и подръчни материали осигурени от организаторите, децата изработиха красиво пано. Вечерта за всички имаше Галактически купон - дискотека, на която всякакви лъскави подръчни материали влязоха в употреба за да придобият децата извънземен вид - антенки, облепени с алуминиево фолио венчета, лъскави кутии,полички със звездички и какво ли още не.

През втория ден се проведе и битката, но и тя мина между игри и забавления. Първокласниците довършваха рисунка за космоса, писаха думи свързани с Гергьовден и изработваха свой проект за космоса. Работата на Йоана представляваше планетите хванати на хоро и космонавт, желаещ да се включи.

Третокласниците сглобяваха продукт за Космоса и фотоистория за Св. Георги от дадена галерия със снимки и музика. Оригиналната идея на Янислав беше неговата туристическа фирма „Янис травел“ да покани победителите от състезанието на междупланетна екскурзия през 2040 година.

След изпитанието участниците в състезанието имаха възможност да се изявят и на сцена. Всички желаещи се включиха в концерт, посветен на празника на св. Георги.

През третия ден Теодора Върбанова - представител на „Майкрософт“- България награди участниците в състезанието. Всяко дете получи грамота. Според придружаващите учители за учениците най-голямата награда е била участието им - заради купона, заради забавленията и заради възможността за изява.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини