Стоичков на финални преговори за треньор на Виетнам

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков е все по-близо до селекционерския пост на Виетнам. Това съобщи неговият приятел и благодетел на школата в Етрополе Емил Димитров.

Двамата трябваше да дадат пресконференция днес, но Стоичков не се появи на нея. Той е заминал за екзотичната дестинация снощи.

"Искам да се извиня на всички за отсъствието на Христо. Той се наложи спешно да отиде във Виетнам, за да проведе финални преговори с тяхната федерация да поеме националния им отбор.

Доколкото знам, те са му предложили договор по негов избор - за две или за четири години. Ицо се прибира в събота и тогава ще стане ясно дали е подписан договор, или не", заяви Димитров.

Той не пожела да разкрие подробности по финансовата част на офертата. Според различните информации обаче годишната заплата на Камата ще е около 500 хил. долара.

Името на Стоичков за селекционер на азиатската страна се спрягаше още през март. Той е без работа от около една година, след като напусна южноафриканския Мамелъди Съндаунс.

Легендата на Барселона беше спряган в Испания и за евентуален заместник на Хосеп Гуардиола в каталунския клуб, но явно няма да се стигне до такъв вариант, поне на този етап.

SPORTNI.bg

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини