Първомай остава без рейсове?

Транспортната фирма, която досега ни обслужва, е готова да прекрати договора си с общината, защото загубите й са равносилни на неустойките. В същото време няма желаещи да разбиват автобусите си по пътищата в нашата община. Това заяви за Parvomai.net заместник кметът Костадин Ангелов. Повод за разговора с него бе приключилата стачка в БДЖ, което пък ни провокира да проверим състоянието на автотранспорта в общината.

Ангелов го описа като „вълчи капан“.

Той обясни, че почти всички линии в общината са губещи. Пътниците са намалели драстично – една част е отнета от училищните автобуси, друга - от организирания транспорт на работещите в Първомай и от нерегламентираните таксита, които возят на цената на билета при далеч по-добри условия. Всичко това прави транспортната схема на общината крайно неатрактивна. Ето защо няма желащи превозвачи, готови да ни предложат по-добри условия.

На фона на всичко това и на кризата с цените на горивата се очаква и поскъпване на билетите.

Проблем за пътуващите е и автогарата в Първомай – неугледна, студена и рушаща се, тя се нуждае от много пари, за да бъде приведена в по-приличен вид. Теренът е изкаран на пазара, но във време на криза няма желаещи купувачи.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини