Блок в Силистра се наклони

Пететажен жилищен блок в Силистра пропадна и се килна върху съседната сграда. Блокът, известен като "Карото", се намира в с. Калипетрово и е населен с роми. От няколко години шахтите в блока са затлачени и канализационната мрежа е повредена. Течовете са превърнали мазетата в блато, дълбоко около два метра, разказва кметът на селото Йордан Ковачев, предаде АСН.

През миналата седмица пропадналият с 20 см. блок се е килнал и подпрял съседната 7-етажна кооперация. Жилищният фонд на "Карото" е общински. Там живеят около 100 ромски фамилии, повечето от които са се самонастанили.

Миналата година кметството е отводнявало мазета, в съседни на килналия се блок сгради. Обитателите обаче не се интересуват от случващото се с домовете им, а продължават да хвърлят боклуци и да разрушават покрива, под който живеят, разказват местните хора.

Опитът на общината да "опитоми" жителите на гетото, като ги направи собственици, също е претърпял неуспех. Миналата година кметството е продало 33 апартамента на ромски фамилии срещу символичната сума от стотина лева. Но и с нотариални актове в джобовете мургавите обитатели нехаели за бъдещето на домовете си - оплаква се кметът Ковачев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини