Високо IQ в света на порното

Джена Джеймсън е сред най-умните в бранша

От доктори на науките до амбициозни бизнесмени, това са най-интелигентните порно актриси и актьори на всички времена. Някои от тях имат успешни фирми извън порно индустрията, а други дори преподават в Оксфордския университет. Тези 13 порно звезди показват, че освен всичко друго, в живота им има място и за интелекта.

Азия Карера

Родена в Ню Йорк, като дете тя посещавала музикално училище с надеждата един ден да стане известна пианистка. Била толкова добра, че преди да навърши 15 г. два пъти била излизала на сцената на Carnegie Hall. Записала се в университета Rutgers, спечелила пълна стипендия, и завършила две специалности - бизнес и японски език.

По време на обучението си обаче, тя започнала да се занимава със стрийптийз, защото, по нейните думи, "било забавно". Постепенно Азия придобила статут на една от най-известните порно актриси за всички времена. От началото на тази своя кариера до днес тя е снимала 275 филма.

Ани Спринкъл

Тя е първата порно звезда, защитила докторантура по "Човешка сексуалност" към Института за изследвания на човешката сексуалност в Сан Франциско, Калифорния.

Нейната работа обхваща период на повече от 3 десетилетия задълбочени изследвания на човешката сексуалност и в момента преподава в редица американски университети.

Шай Лав

"Срамежливата любов" досега е снимала 250 порно филма. Завършила средното си образование на 16 г., тя лесно придобила диплома за висшист, като има и още две завършени магистратури. По време на следването започнала работа във фармацефтична компания и междувременно посещавала лекциите за втората си магистратура - данъчно облагане. До 25-годишната си възраст работела като счетоводител.

В момента е мениджър на новооткрити таланти.

Лорелай Ли

Дипломираната студентка от университета в Сан Франциско е на 28 г. и е известна с това, че по време на следването успявала да заработва допълнително като професионална порно актриса. Така работела повече от 10 години и заради работата не успяла да се дипломира навреме. След завършването си се записала в програма за креативно писане към университета в Ню Йорк. Въпреки критиките, Лорелай продължава да балансира - между професионалните си ангажименти и академичните данимания.

Нина Хартли

Нина започнала да работи по стрийптийз клубове по време на втората година от обучението си за медицинска сестра. Започнала да се занимава с това, за да може да си плаща семестрите и да се издържа. Дипломирала се от университета в Сан Франциско. Нина е известна като учител по сексология и "sex-positive" феминистка. Своите знания предава на другите чрез серията "Guide to...".

Останалите осем порно звезди с висок коефициент на интелигентност и университетски дипломи са:

6. Jenna Jameson

7. Ron Jeremy

8. Laurie Wallace

9. Joanna Angel

10. Sasha Grey

11. A.J. Bailey

12. Lisa Sparxxx

13. T. J. Hart

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини