Григор Димитров победи кореец на старта в Банкок

Първата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров се класира за втори кръг на Чалънджър турнира на твърди кортове в Банкок, Тайланд.

Днес хасковлията се наложи с 2:6, 6:0, 6:1 над преминалия през квалификациите Воонг-Сун Юн от Корея. С тази победа българинът спечели шест точки за АТР ранглистата, а при нов успех ще добави нови девет.

Срещата започна много лошо за Григор, който беше пробит още в първия гейм на мача. Той имаше няколко възможности за връщането на пробива, но не успя да ги реализира. При 4:2 кореецът отново спечели сервис гейма на българина, което в крайна сметка реши изхода в първия сет и Воонг-Сун Юн поведе със сет аванс.

Вторият сет беше изцяло под ръководството на първата ни ракета, който след по-малко от 20 минути игра вече водеше с 5:0. В следващият гейм кореецът поведе с 40-15, но Григор спечели следващите четири разигравания и с това затвори втория сет на нула.

В решителната трета част хасковлията отново беше безпогрешен и отново поведе с 5:0. Този път кореецът успя да спечели сервис гейма си, след като спаси един мачбол, но за повече не му достигнаха силите и след 2:6, 6:0, 6:1 Григор Димитров си осигури място на осминафиналите.

В опит да се класира за четвъртфиналите на турнира, хасковлията ще срещне Евгени Кирилов, който днес победи с 6:4, 6:2 китаеца Мао-Ксин Гонг. Руснакът е на 23 години и в момента заема 243-та позиция в света. Най-големият му успех е спечелването на Чалънджър турнир в Узбекистан през тази година. Кирилов има и четири титли от Фючърс турнири. По-късно днес ще стане ясно и кога ще бъде изигран двубоят между Гришо и руснака.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини