Пет странни трика за отслабване

Няма смисъл да се измъчвате с гладуване и малки порции само и само да постигнете мечтаната фигура. Ние ще ви покажем как да свалите килограми и то без много усилия, а с повече воля. Ето и нашите пет странни трика, които ще ви помогнат за това.

Чинийте и приборите са задължителни

Вместо да хапвате бързо на крак за 5 минути, сложете си чиния на масата, прибори и седнете за 20 минути. Според проучвания, когато човек седне на масата приема това за истинско ядене, а не просто за похапване. Това го кара да се чувства по-заситен. А бавното хранене ни помага да се чувстваме удовлетворени от по-малко и позволява на организма ни да смели храната лесно.

Запишете се на йога

Може би сте се питали защо хората, които тренират йога, имат красиви тела. Това не се дължи толкова на тежки тренировки, колкото на добра концентрация и самодисциплина. Йогата ще ви помогне да владеете апетита си и да не прекалявате с храната.

Изключете телевизора, спрете музиката

Изследвания показват, че яденето в шумна среда ни кара да поглъщаме бързо храната си. Ние не сме съсредоточени в чинията си и така не усещаме кога сме заситени. Резултатът е преяждане и това се случва системно. Опитайте се по-често да обядвате и вечеряте на спокойствие и се насладете на вкуса.

Говорете си

Винаги, когато ви се дояде нещо вредно, се питайте защо искате да го изядете в момента. "Необходимо ли ми е да си купя чипс сега? Гладен ли съм?". Ще откриете, че много често си хапвате нещо, просто защото го искате, а не защото сте гладни. Така ще се научите сами да се разубеждавате.

Портокал като за начало

Златното правило е по един портокал преди ядене. Отнема ни време да го обелим и това ни позволява за забавим малко желанието да се натъпчем. Също така вкусът му ще ви помогне да се съсредоточите върху контрастния вкус на обяда или вечерята си. В портокалите също така има вода, която ще намали глада ви и малко ще ви засити.

Източник: shine.yahoo.com 

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини