Казахстанци ще снимат продължение на "Борат"

Казахстанският режисьор Еркин Ракишев ще снима филма "Брат ми Борат", който ще даде "достоен отговор на британския актьор и режисьор Саша Барън Коен", съобщи в. "Казахстанская правда", цитирана от БТА.

Сюжетът на филм е изграден около американеца Джон, който, след като гледа филма "Борат", решава да посети Казахстан и да види описаното в лентата със собствените си очи. Пристигайки в страната, той е много изненадан, тъй като тук нищо не е така, както е във филма. Затова той тръгва да търси споменатия в лентата брат на Борат, който се лекува в психиатрична клиника в родния му град Кусек.

Според режисьора той иска да покаже на западните зрители истинския, а не измисления от Саша Барън Коен Казахстан.

Еркин Ракишев споделя, че от лентата се е заинтересувала холивудска компания, без да уточнява за коя точно става дума. Предвидено е снимките на лентата да започнат през есента на тази година.

"Брат ми Борат" трябва да излезе по кината през пролетта на 2011 г. Главните роли ще се изпълняват от младите актьори Антон Митнов и Роман Хикалов. Проектът ще бъде финансиран от частната киностудия "Ашина филм". Преди две години Ракишев вече направи един филм-отговор на "Борат". Бюджетът на лентата бе само 30 000 долара. Заради ниското качество на получения материал той все пак реши да не пусне филма по кината. Филмът "Борат" на британския комик и режисьор Саша Барън Коен от 2006 г. при бюджет 18 млн. долара донесе на създателите си приходи в размер на над 260 млн. долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини