Депутатите ще проверят скандалните поправки в „Държавен вестник”

След близо два месеца на обещания и размяна на обвинения, Народното събрание най-накрая създаде анкетна комисия, която да проучи обстоятелствата около публикуването на поправка в "Държавен вестник", без подписите на парламентарния председател и на държавния глава. Въпреки че мнозинството поправи гафа, от левицата обявиха, че скандалната промяна в Закона за наркотичните вещества е опит за обслужване на частни интереси, защото с нея се либерализираше режимът на реклама с изображения, наподобяващи наркотици.

Идеята за анкетна комисия, която ще провери обстоятелствата около случая беше подкрепена от парламентарният председател Цецка Цачева.

Комисията ще работи един месец и в нея ще вземат участие по един представител от всяка парламентарна група, както и един независим депутат. За неин председател беше избран Румен Иванов от ГЕРБ, негов заместник ще бъде Мая Манолова (БСП), а членове на комисията бяха избрани Петър Хлебаров („Атака"), Ваньо Шарков („Синята коалиция") и независимият Димитър Чукарски.

Чукарски беше избран от листата на РЗС, но в последствие напусна и обяви, че ще подкрепя политиката на ГЕРБ. От партията на Яне Янев се обявиха срещу избора му и предложиха Бисерка Петрова (РЗС). Предложението им обаче беше отхвърлено от мнозинството.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини