Не носете тези ботуши. Вредни са за здравето

Модните ботуши Ъгс, особено евтините им варианти, са вредни за здравето на младите жени, тъй като причиняват деформации на стъпалото за цял живот, болки в гърба и в краката, предупредиха британски ортопеди, цитирани от "Дейли мейл".

Родината на Ъгс е Австралия. Носят ги известни личности като манекенката Кейт Мос и актрисата Камерън Диас, но евтините им имитации увреждат краката, тъй като често те не осигуряват необходимата подкрепа на свода на стъпалото. Вследствие на това се появяват болки в краката, коленете, бедрата и гърба. Стига се до износване и скъсване на стави.

Ортопедите предупреждават, че този вид ботуши не трябва да се носят от деца, тъй като при тях краката, както и другите части на тялото, все още се оформят и е възможно да бъдат нанесени трайни поражения.

Д-р Иън Драйсдейл, ръководител на Британския колеж за остеопатична медицина посочва: "Тъй като ботушите са топли и меки, младите момичета смятат, че краката им си почиват в тях. Всъщност те буквално си чупят краката". Майк О`Нийл, хирург-ортопед, също предупреждава срещу носенето на евтини Ъгс.

Напълно равните обувки водят до изменение на свода на стъпалото, а това на свой ред се отразява неблагоприятно на самото стъпало, на глезена, на бедрената кост и на целия тазов пояс, което причинява сериозни проблеми с гръбначния стълб.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини