Писател получи награда за роман от един ред

Писателят от Екатеринбург Владимир Блинов получи местното литературно отличие - "Нобеловата награда "Бука" - за книгата си "Роман без заглавие". Произведението е забележително с това, че съдържа само един ред, съобщи ИТАР-ТАСС.

Отличието е присъдено на Блинов за "най-оригинално произведение, писано през 2009 година, развиващо принципите на минимализма в литературата". Писателят е получил медал и диплом.

В романа на Владимир Блинов пише: "Недей! Аз сама!" ("Не надо! Я сама"). Към книгата има илюстрации, а също статия на литературния критик Константин Комаров.

Колко време е отнело на Блинов написването на романа, както и други подробности за работата му над произведението не се съобщават.

"Нобеловата награда "Бука" е учредена от арт движението "Старик Букашкин", което се е появило след смъртта на известния екатеринбургски художник и писател Евгений Малахин.

На този етап наградата се връчва само на литературни произведения. Организаторите обещават в бъдеще да не отминават без внимание и другите направления в изкуството.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини