Десетима ботевци предсрочно приети за студенти

Фондация „Бест“ организира и проведе ежегодното си състезание по речи и дебати на английски език, което се състоя на 27-28 aприл всградата на Института за национално и световно стопанство – УНСС, гр. София. Комисия „Фулбрайт“, Фондация „Америка за България“ и Американското посолство обединиха усилия, за да организират това наистина мащабно събитие, в което над 350 ученици от 29 училища в 25 града се състезаваха в различни категории.

Езиковата надпревара бе открита с церемония, на която участниците бяха топло приветствани от Анджела Родел - ръководител на комисия „Фулбрайт“ за България, както и от ръководството на УНСС, което обяви, че за пръв път ще бъдат издадени грамоти за отлично владеене на английски език на всички участници в националния кръг на състезанието. Тези грамоти ще осигурят прием в университета за 6 различни специалности на английски език без конкурсен изпит.

Възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ успяха да надделеят над голямата конкуренция и се класираха за националния кръг в категория дебати и оригинално ораторство. Дефне Мустафа от 10. клас, Исман Осман, Муазез Памук, Мелтем Юсуф, Гюрхан Азиз, Мартин Тодоров и Геори Щерев от 11. клас, както и Жасмин Ялчън, Анастасия Станева и Денис Садула от 12. клас се представиха достойно и в заключителния етап на състезанието.

Младежите показаха смелост, изключително богати знания в различни културни области и високо ниво на владеене на английски език. Учениците бяха подготвени от американския помощник-учител Лора Мелой. Исман Осман се класира на пето място в категория „Ораторство“. Повод за гордост бе и фактът, че Селин Рамадан, понастоящем студентка в УНСС и възпитаничка на Гимназията, бе наградена на заключителната церемонията за нейния принос към дебатите, в качеството ѝ на съдя.

Ръководството на Гимназията поздравява целия отбор и им пожелава още много успехи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини