Доживотен затвор за убиеца Георги Цветанов

Варненският окръжен съд даде доживотна присъда за Георги Цветанов по наказателното дело за убийството на студентката от Икономическия университет Радостина Евтимова, станало в нощта на 5 срещу 6 март миналата година във Варна.

Съдът, председателстван от съдия Даниела Костова, постанови днес, че Георги Цветанов е виновен по обвинението за изнасилване на Радостина Евтимова и убийството й с цел да прикрие сексуалното насилие върху нея
. Цветанов трябва да заплати 200 000 лв. на родителите на Радостина Евтимова – Таня и Радослав Евтимови за причинени неимуществени щети. Георги трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски, предаде Фокус.

Бащата на Георги Цветанов след произнасяне на присъдата заяви, че синът му е невинен и делото е манипулирано.

Майката на изнасилената и убита Радостина Таня Евтимова заяви следоповестяването на присъдата, че "в България има правосъдие". Според Евтимова присъдата ясно показва едно, че в страната има справедливи съдии, прокурори и полиция, която действа бързо. Евтимова допълни, че ще се консултира с адвокат дали присъдата може да бъде обжалвана, с цел Георги Цветанов да получи доживотна присъда без право на замяна.

След като присъдата на Цветанов бе оповестена залата избухна в ръкопляскане, като се чуха викове "Изрод!, убиец, иди убивай сега!".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини