Радан Кънев в Кърджали:Общество с много висока степен на корупция като нашето,трудно постига консенсус

    Общество с много висока степен на корупция като нашето трудно постига консенсус.Наложително е съставяне на стабилно правителство и стабилно мнозинство в Народното събрание след парламентарните избори. Ужасяваща е перспективата за нови избори наесен. Благодарение на политическа стабилност през последните 10 години Румъния ни изпревари убедително.Това сподели пред журналисти в Кърджали евродпутатът от ДСБ Радан Кънев. Кънев даде за пример отношенията между 17-те евродепутати на България в Европарламента. Те са провеждали регулярни срещи за стиковане на позициите си,практика без прецедент в ЕП,който приключи мандата си. Ако не постигнем стабилност намаляват шансовете ни за влизане в Шенген и Еврозоната ,предупреди Радан Кънев. Той отхвърли възможността политическата стабилност в страната да се дължи на хибридни атаки на друга държава,която ни е обявила за неприятелска страна. Свидетели сме на безотговорността на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,който генерира тази нестабилност,подчерта Радан Кънев. Той предупреди също за опасност за икономиката от популизма на водещи политици в страната.

      Радан Кънев бе част от коалицията Демократична България в ЕП от 2019 г.Номиниран е за нов мандат от Демократи за Силна България.Неподвластен е на политическото номадство.Членува в ДСБ от създаването и през 2004 г.Избира Кърджали за да представи приоритетите на коалицията ПП-ДБ за работата в Европарламента след вота на 9 юни,заради силната местна организация на ДСБ.

      Радан Кънев е сред 20-те най-активни депутати в ЕП и е единственият български представител,влязъл в тази класация с 363 внесени предложения.Внесъл е и над 400 законодателни изменения,с които освобождава от излишна тежест малките и средни предприятия в множество законодателни актове.Това подчерта лидерът на ДСБ в Кърджали и общински съветник от ПП-ДБ Радослав Милев.

      Кънев пое ангажимент пред обществеността в Кърджали да работи за европейската сигурност,която е занемарена от 20 години.Това включва и формирането на общи въоръжени сили.За България това е важно защото страната има сериозна отбранителна промишленост. Нашият Военно-промишлен комплекс  е най-силният в Европа ,отнесен към броя на населението.Нуждае се от модернизация и развитие,което ще се отрази на цялата икономика.Кънев каза също,че друг важен приоритет е превръщането на Зелената сделка в Индустриална сделка.Кърджали е  индустриален район.Възстановяването на европейската промишленост ще се отрази и върху индустриализацията тук,посочи Кънев.Той се обяви и за Единен европейски здравен пазар,за да секне практиката да търсим начин да си купим липсващи лекарства от чужбина или пътеки за лечение зад граница.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини