Кърджалийци искат възстановяване на Розариума,парк „Горубсо”в Кърджали се нуждае от цялостно обновяване

      Кърджалийци настояват пред Община Кърджали за възстановяване на Розариума в парк „Горубсо”.Минаха повече от 20 години,когато за последен път,той бе възстановен в първоначалния му вид от петдесетте години на миналия век. Тогава по инициатива на общественика Димчо Михалевски бе укрепена колонадата и освежени розовите храсти по нея.Бе поставен и Паметника на Първата целувка.През последните две десетилетия обаче парк „Горубсо”бе отритнатото дете на Община Кърджали.

    Днес има нови надежди за възраждането му. Има проект за изграждането на нов младежки център на мястото на полуразрушения Младежки дом. Предвижда се и възраждане на Розариума. Търсят се средства за ремонт на алеи,повдигнати от коренища на чинарите.

      През последните месеци се полагат видими грижи за парк „Горубсо”. Почистено е езерото,като се очаква лилиите отново да разцъфнат. Окопани са розите по централната алея.Коси се тревата. Събират се паднали клони.

      Всеки ден има работници в парка.Готови сме да го обновим.Надяваме се на реализирането на готовите проекти.Това сподели за Кърджали бг вести директорът на общинската фирма „Озеленяване,благоустройство и чистота”Раид Идриз.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини