След "Короната" идва "Максима": Нов сериал разказва за живота на кралицата на Нидерландия

След сериала "Короната" идва "Максима": след поредицата, посветена на управлението на кралица Елизабет Втора, излиза биографичен филм за друга коронована особа - съпругата на краля на Нидерландия Вилем-Александър, предаде АФП, цитирана от БТА.

Първият епизод на продукцията, наречена "Максима" и с вече планиран втори сезон, ще бъде представен в събота, 20 април, в стрийминг платформата Videoland.

В шест епизода първият сезон разказва житейската история на Максима Сорегиета, която е родена през 1971 г. в Буенос Айрес, Аржентина, до годежа й с престолонаследника на Нидерландия, според бестселъра на Марсия Лютен.
   
В трейлъра младата Максима, в чийто образ се превъплъщава аржентинската актриса Делфина Чавес, танцува на парти под влюбения поглед на Вилем-Александър, изигран от Мартин Лакмайер.

"В първия сезон виждаме как младо аржентинско момиче се превръща в уверена млада жена, която се влюбва лудо в нидерландски принц", казва Петер ван дер Ворст от РТЛ Нидерландия, собственик на платформата Videoland.

"Но, разбира се, историята продължава. Максима се омъжва, става майка и кралица. Толкова много събития, които са се запечатали в колективната ни памет и които ще видим отново", допълва той, цитиран в прессъобщение, изпратено до АФП.

Максима и Вилем-Александър се запознават през 1999 г. и се женят през 2002 г. Двойката има три дъщери. Престолонаследничката Амалия е на 20 години.

Във втория сезон "Максима открива, че да запазиш любовта на нидерландците не е толкова лесно, колкото да я спечелиш", казва Рейчъл ван Бомел от продуцентската компания "Милстрийт филмс", цитирана в същото съобщение за медиите.

Сериалът вече е продаден в няколко държави, включително в Германия и Белгия, както и в Латинска Америка.

От продукцията съобщават на АФП, че са се свързали с пресслужбата на кралско семейство. Оттам са казали, че знаят за сериала, но кралският двор няма участие.

Снимките на втория сезон ще започнат през октомври, отбелязва АФП.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини