Рекорден брой автори с 619 рисунки участваха в конкурса „С очите си видях бедата“ тази година в област Кърджали

Изображение 1 от 2

    Жури отличи 25 рисунки в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, чиито автори бяха наградени днес, 12 април, на официална церемония в ОДК-Кърджали. Класираните творби на областно ниво ще участват в надпреварата на националния етап в София през месец юни 2024 г. Със 184 рисунки, селектирани от журито, е подредена изложба в ОДК, която може да бъде разгледана до 16 април.

    Тази година в общинския етап през месец март бяха представени 691 рисунки, което е рекорд в историята на конкурса в област Кърджали.

    Тематично конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание за действия при бедствия, аварии, пожари, катастрофи, оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ, предвидено за часовете в училищното образование. В темите са включени: природни бедствия, инциденти и аварии с опасни вещества, пожари, екологични катастрофи и последствия от терористични актове, спасителни акции на специализираните екипи за пожарна безопасност и защита на населението и другите части на Единната спасителна система, телефон за спешни повиквания  - 112.

    Участниците бяха разпределени в три категории и три възрастови групи.

    В първа възрастова група /7-10 г./ в категорията на общообразователните училища са отличени следните участници в конкурса: на първо място е Есила Фикрет от СУ „Отец Паисий"- Кърджали, на второ място са: Еда Али от ОУ „Васил Левски" в село Комунига, община Черноочене и Айча Фейзула от СУ „Петко Р. Славейков"-Кърджали, две са третите места: за Анджелина Добрева от СУ „Васил Левски"-Крумовград и Елиф Моллаюмерова от СУ „Йордан Йовков"-Кърджали. Във втора възрастова група /11-13 г./ в същата категория са наградени следните ученици: на първо място е Бурак Мустафа от СУ „Петко Р. Славейков"-Кърджали, втора е Наталия     Боянова от СУ „Никола Й. Вапцаров" в село Бенковски, две са третите места съответно за: Дефне         Вейсал от СУ „Владимир Димитров- Майстора"-Кърджали и Диджле Хасан от СУ „Петко Р. Славейков"- Кърджали. В тази група са присъдени и две поощрителни награди – за Азра Фаик от СУ „Никола Вапцаров“ - Момчилград и Ирем Османова от СУ „Христо Ботев“ - Джебел. В третата възрастова група /14-18 г./ първото място е за Мелда Халил от СУ ,,Вл. Димитров-Майстора"-Кърджали, втори е 0кан Махмуд от ЕГ „Христо Ботев"– Кърджали, на трето място е Азра Мустафа отПГС „Хр. Смирненски"-Кърджали.

                  Във втората категория са класирани ученици от профилираните паралелки и школи по изобразително изкуство към Центрове за подкрепа на личностното развитие-ОДК. В първата възрастова група на първо място журито е класирало Галена Стойчева от Школа по изобразително изкуство „Палитра" към ЦПЛР-ОДК в Кърджали, на второ и трето място са съответно: Симай  Карахасан и Дуру Билезерова от Школа по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Ардино. Във втората възрастова група  на първо място е Суде Хасан от Школа по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в село Кирково, втора е Моника  Бамчева от Школа по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Ардино, на трето място е Ерен  Кочев от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Ардино. В третата възрастова група на първо място е Бурчин Касаб от Школа по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Ардино, второто място е за Айлин Осман от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Ардино, на трето място е Дамла Кадир от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК в Кърджали.

           В третата категория за деца в неравностойно положение във втора възрастова група на второ място е Умут Васков ОУ „Хр. Ботев"' в село Гулийка, община Крумовград. В трета възрастова група на първо място е класирана Джейлян Христова  от ЦНСТДБУ в Кърджали.

    Наградите на отличените автори бяха връчени от директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов и от началника на РУО-Кърджали г-жа Ангелина Костова.

           На снимките: комисар Сергей Заимов и г-жа Ангелина Костова с наградените автори. Част от изложбата с отличени рисунки.

           12.04.2024 г.                                        Регионален пресцентър на МВР

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини