Джеф Голдблум е Зевс по анцуг в нов сериал на Netflix

Древногръцките богове, лишени от безсмъртие в хаоса на съвремието

Как би се справил Зевс в лудостта на нашето време, ще разберем от нов сериал на „Нетфликс“ с теми от древногръцката митология. Озаглавена „Kaos“ (Хаос), продукцията представя един безскрупулен, всемогъщ бог в хватката на параноичната идея, че не е безсмъртен. В главната роля влиза Джеф Голдблум по анцуг, става ясно от първия тийзър на сериала.

Действието ще се развива в наши дни – в безгрижието на Олимп и в грижите на Земята. Живял охолно и без заплаха за абсолютната си власт в продължение на хиляди години, един ден Зевс забелязва бръчка на челото си. Погълнат от параноята си, че старостта му предвещава падение, той отказва да помага на човечеството, докато в тийзъра се менят сцени с хаос и несигурност сред смъртните му поданици. Основният антагонист на Зевс в сериала ще бъде Прометей – титанът, който в древногръцката митология тайно дарява хората с огън. Шестима нищо неподозиращи смъртни ще се окажат с ключова роля за хода на историята, гласи синопсисът.

Сериалът е създаден от Чарли Ковел, която има опит като сценаристка на „Краят на ши***ия свят“. „Хаос“ бе обявен от „Нетфликс“ още през 2022 г. и от тогава претърпя множество промени в състава, включително се очакваше, че Хю Грант ще поеме ролята на Зевс. Заради зает график образа получава Голдблум, броени седмици преди началото на снимачния процес.

Джеф Голдблум ще си партнира с Джанет Мактиър („Озарк“) като Хера, Дейвид Тюлис („Хари Потър“) като Хадес, Клиф Къртис като Посейдон, Деби Мазар като Медуза и други.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини