Сагата с Глеб Мишин и „фабриката за производство на български граждани“: Голям пръст имат службите и президента Радев

Глеб Мишин е напуснал България с помощта на службите, заяви пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Въпросът е кой му е осигурявал чадър. Ген. Атанасов намеси името на президента Румен Радев и служебните правителства, назначени от него, които са действали с интензивна скорост по преписките, касаещи Глеб Мишин.

Притеснителни факти около руснака Глеб Мишин започват постепенно да се появяват в публичното пространство. Заговори се за „фабрика за производство на български граждани“, след като публикация на „Медиапул“ разкри схема за придобиване на фалшиво гражданство на база подправени документи. В публикацията се твърди, че в 4000 преписки за предоставяне на българско гражданство на чужденци от страни в бившия Съветски съюз са използвани „очевидно“ подправени документи“, включително фалшив акт за раждане. Заявява се също, че въпросните документи са минали през проверка от ДАНС, като за огромното мнозинство от тях не е бил установен проблем.

Твърди се, че Глеб Мишин стои зад тази схема.

Вчера в парламента бе създадена временна комисия за българското гражданство, за да се проверят всички обстоятелства около дейността на руснака и да се разплете схемата. Комисията бе оглавена от ген. Атанасов, а нейни зам.-председатели  избрани Валентин Радев от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от ДПС. Комисията ще работи 3 месеца и ще излезе с доклад за резултатите от дейността си.

„Лицето Глеб Мишин, за когото говорим отдавна, се оказа, че след осветяването на неговата роля в тази афера, необезпокоявано е напуснал страната. Още по-обезпокоително е, че след това ДАНС е издала принудителна административна мярка той да не бъде допускан никога в страната“, съобщи ген. Атанасов.

Според него българските служби са съдействали на Мишин. Атанасов изтъкна, че най-интензивното движение по преписките по случая на Глеб Мишин е било по времето на служебното правителство на президента Румен Радев.

 

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини