Марката на колата ви говори за вашата интелигентност

Знаете ли, че марката на колата, която карате, може да е свързана с вашия интелект? Мнозина не си представят живот без автомобил. Той осигурява гъвкавост и независимост. Затова, както и при много други неща, човек дълго остава верен на една и съща марка. Едно изследване от Великобритания показва, че изборът на кола е показателен за нивото на интелигентност. Не само марката, но и цветът има значение според изследването. Участниците в него първо трябвало да преминат през тест за интелигентност, след което резултатите били сравнени с автомобила, който карали. 

Най-високият резултат от IQ теста бил около 99, а веднага след него следвали участници със стойности 98,09, 97,79 и 97,41. Най-ниският резултат бил около 88,58. Изненадващо, повечето участници с висок резултат от IQ теста карали шкода! На второ, трето и четвърто място се нареждали сузуки, пежо и мини. Хората с по-нисък коефициент карали ланд роувър. Германските марки мерцедес, ауди, фолксваген и BMW заемали съответно осмо, 14-о, 19-о и 20-то място.

След като изследователите установили, че притежателите на шкода са сред най-интелигентните водачи, поискали да разберат какъв цвят трябвало да бъде автомобилът, за да повиши още повече интелигентността на притежателя си. Резултатът: белите коли се свързвали с особено висок интелект. Собствениците им постигнали на теста среден резултат 95,71. Най-зле се представили притежателите на зелени коли.

Последният резултат от проучването се отнасял за типа гориво. Тук учените стигнали до извода, че хората, които карат електрически автомобили, били най-глупави. А най-умни – собствениците на коли с бензинов двигател.

И накрая трябва да кажем, че тези резултати, разбира се, не са меродавни и не бива да се генерализират. По-скоро това проучване може да се приеме като забавна опорна точка. Вие сами трябва да решите дали и доколко наистина е вярно.  

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини