Ученичка от ПГСС е наградена в конкурс за абстрактно изкуство

Изображение 1 от 2

     

    Ивайла Ангелова от ПГСС „Васил Левски“ е удостоена с второ място в своята възрастова група за участието си в Национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис, който се провежда за първи път. Обявен е от РУО – гр. Бургас и Общински детски комплекс – Средец и носи името на „Лора Янева“. Осъществява се с подкрепата на семейството на Лора Янева – млад талант, загубил живота си неочаквано.

    В това първо издание участие вземат над 2000 творби от цяла България. Ивайла печели второ място в четвърта възрастова група за участници на училища и гимназии, без профилно изучаване на изобразително изкуство. Тя е насочена за участие в конкурса от своя класен ръководител госпожа Илияна Колева.

    Творбата на десетокласничката е абстрактно насочена и е озаглавена „Бъдещето от гледна точка на Ивайла – играта на Кралицата от Алиса в страната на чудесата, с пешки цел-мечта“.

    Една от целите на конкурса е да пробуди интереса към културните среди и да провокира желанието за посещение на изложби, да обърне поглед към изкуството и културата. Да постави началото на множество изяви, даващи шанс на младите бъдещи творци.

    В конкурса могат да участват абстрактни и живописни творби.  При оценяването се взема предвид  близост до творчеството на Лора Янева, креативност, оригиналност, съчетаване на цветовете, композиция. Могат да участват деца и ученици от цялата страна, разделени в пет възрастови групи.

    Ивайла не веднъж е демонстрирала своя талант в различни конкурси и училищни инициативи.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини