ГЕРБ пред педагози в Кърджали: Образованието е основен приоритет за нас,не делим училищата на общински и държавни

    Образованието е основен приоритет за нас, не делим училищата на общински и държавни, както това прави ръководството на Община Кърджали. За нас всички училища се нуждаят от повече грижа за държавата и общините за да осигурим качествено образование за нашите деца. Нужно е да бъдат увеличени парите за образование в държавния бюджет. При управлението на ГЕРБ те бяха 4,5 %,а сега са намалени от министър Асен Василев на 4,1 на сто. В ЕС този показател е 5%. Това споделиха пред педагози от Кърджали и областта кандидатът за кмет на Община Кърджали Никола Чанев и  бившият министър на образованието и настоящ председател на комисията по образование в Народното събрание Красимир Вълчев. Вълчев дойде в Кърджали за да даде рамо на кампанията на ГЕРБ за местните избори и да подкрепи Никола Чанев за кмет на общината.

      Познавам Никола Чанев от 6 години. Той е изключително деен и последователен и не търпи нерешени проблеми. Смятам,че успешно ще работи и в сферата на образованието като кмет на община Кърджали, каза областният координатор и председател на 44-Народно събрание Цвета Караянчева.

      Никола Чанев благодари на присъстващите преподаватели и директори на училища за всеотдайната им работа за образованието на децата ни. Той бе категоричен,че който иска да унищожи един народ,унищожава образованието му.Не трябва да допуснем това. Образованието е вратата към бъдещето на нашите деца, каза още кандидатът за кмет. Той заяви, че ако спечели изборите ще работи в тясно партньорство с държавата. Като областен управител е имал добро партньорство с министър Вълчев. Пример за това са инвестициите от 14 милиона лева в образователната инфраструктура в Кърджали.

    Поемам ангажимента да не се затварят училища.Ще работя за по-високо заплащане не само на педагозите, но и на персонала в държавните и общински училища. Те да бъдат третирани еднакво и в празник и в делник от градоначалника, каза още Никола Чанев. Гарантира ,че всички училища в града ще минат на едносменен режим. Всички деца ще бъдат обхванати в училище. Той бе категоричен,че ако стане кмет в Кърджали ще има нови детски градини и ясли.

     Ексминистър Вълчев отбеляза, че Община Кърджали заслужава специално внимание и го получава от ГЕРБ.Причината е наличието на деца, които не знаят български и отпадат от образователната система. Той подчерта,че е необходимо децата, които не знаят български първо да минат обучение на официалния език. Това трябва да стане в детските градини.Важно е да бъдат обхванати повече деца,за да усвояват езика. Законодателните промени за приемането на деца от 4-годишна възраст в градините е положителна стъпка, каза Вълчев.ГЕРБ е категорично за това езиковата интеграция да започне от ранно изучаване на българския език, каза Вълчев. Той се обяви за това да има повтаряне на класове за слаб успех , но не повече от една година. В противен случай се стига до отпадане от училище. Рискова група са децата не владеещи добре български.

    Вълчев се обяви и за увеличаването на стипендиите за изявени деца, за да се стимулира желанието им да полагат усилия в образованието си.

     Никола Чанев представи педагозите ,членове на листата за съветници на ПП ГЕРБ. 25% от номинираните в листата са педагози.

    Никола Чанев призова:Гласувайте с №7 за ПП ГЕРБ!

    Текст и снимки :Георги Кулов

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини