Стоян Георгиев от ПП: Образованието в Община Кърджали дава бъдещето на децата ни, за мен то е приоритет!

Образованието в Община Кърджали дава бъдещето на децата ни! От неговото качество зависи реализацията им в живота. Затова за мен развитието му в общинските училища е приоритет. В бъдещия Общински съвет бих работил за подобряването на качеството на образованието, за изкачването на общинските училища в класацията на най-добрите в страната.

В съвременните информационни потоци децата научават все повече неща в училището. Подготовката у дома отстъпва на заден план. Това изисква от преподавателите висока квалификация и максимум усилия, за да подготвят добре децата в часовете в клас.

След 18-годишен опит като учител и заместник-директор на СУ „Йордан Йовков“, гр. Кърджали разбирам значимостта на образованието и неговата роля за бъдещето на нашите деца. Ще се боря за подобряване на образователната система в община Кърджали, за създаване на по-добри условия за учене и развитие на младите преподаватели.

Ще работя усилено за възстановяване на традицията в образованието за приемственост между младите и опитните педагози в училищата в Община Кърджали. Учителите, които са в началото на професионалния си път имат необходимост от ефективно наставничество от опитни колеги, които да ги подкрепят. Това може да се окаже един своеобразен ренесанс на уважението към личността на учителя и да усетят доверието, за да останат в системата на образованието.

Необходим е целенасочен подход да бъдат мотивирани да работят на високо ниво чрез обучения по национални програми като НП „Мотивирани учители и квалификация“ на МОН.

В Общинският съвет е необходимо да има разбиране за насърчаване на наставничеството при педагозите. Необходим е специален проект за общинските училища. Приемствеността между педагозите, гарантира не само запазването на нивото на образование, но и повишаване на неговото качество.

Учител трябва да звучи гордо, както в десетилетията на възход на българската държава!

Стоян Георгиев

Кандидат за общински съветник от листата на „Продължаваме промяната-Демократична България”

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини