"Златаров" продължава да работи в посока взаимодействие с родителите

Финансиране в размер на 2200 лв. получи СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за реализиране на проект по програмата „Заедно за всяко дете“, модул „Добри практики за взаимодействие с родителите на децата и учениците в задължителна предучилищна и училищна възраст”.

Програмата дава възможност да се организират дейности, с които се ангажират и привличат  родителите и учениците за участие в училищния живот. Взаимодействието с учениците и родителите създава положително отношение към образованието. Реализира се чрез разработване и прилагане на конкретни дейности за съвместна работа - информационни кампании за ролята на образованието на учениците сред родителите и общността; дейности за приобщаване на родителите към училищния живот чрез тренинги; организиране на инициативи, популяризиращи добри практики във Взаимодействието на институциите за обхващане и включване на ученици в образователната система. Училище „Златаров“ за четвърта поредна година е одобрено и финансирано по тази програма.

До сега успешно е работено с Милена Рангелова, психодрама терапевт от Пловдив. Координатор на проекта е Павлина Георгиева, а срокът за изпълнението му е до края на календарната година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини