Продължава засиленият контрол за спазване на правилата за движение в Пловдивско

Продължават усилията на пловдивската полиция за гарантиране на пътната безопасност и недопускане на катастрофи на обслужваната територия. В изпълнение на този приоритет в ежедневната работа на служителите е залегнал постоянният контрол за стриктно спазване на правилата от всички участници в движението. За повишаване на ефективността от превенцията периодично се планират специализирани операции с участието на униформения състав с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата. Действията са насочени към предотвратяване на противообществени прояви и престъпления, свързани с управление на моторни превозни средства. Особено внимание се обръща на случаите, в които водачи предприемат рискови маневри и демонстративно извършват нарушения, свързани с нерегламентирани състезания или т.нар „дрифтове“.

В тази връзка е и проведената акция с участие на служители от 01 РУ, 05 РУ, РУ-Асеновград и моторизирано звено „Сигма“ на сектор „Специализирани полицейски сили“ с обхват на проверките двуколесни моторни превозни средства. Във времевия интервал от 20 ч. в сряда до 1 ч. днес, на пътя Пловдив – Асеновград екипите са спрели 62 мотоциклета, снели са самоличността на 82 водачи и пътници. За установени нарушения на ЗДвП са съставени 4 акта и връчени 10 глоби с фиш. С протоколи по чл. 65 от ЗМВР са предупредени 29 лица.

След своевременна намеса служителите на реда са прекратили опасно движение на една гума на мотоциклет „Сузуки“ с 34-годишен водач. Според закона за това нарушение е предвидена глоба в размер на 3000 лева и лишаване от правоуправление за срок до 12 месеца. Същевременно срещу мъжа е започнато досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от НК, след като пробата му за употреба на наркотици реагирала положително. С полицейска заповед извършителят е задържан в Пето РУ.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини