Трите думи, които някога Тина Търнър използва, за да обобщи живота си

На 24 май 2023 г. беше потвърдено, че легендарната певица Тина Търнър е починала на 83-годишна възраст. Днес светът отдава почит на нейната изключителна роля в музиката и на сцената, припомняйки детайли от житейския и път. Две години преди смъртта си, в интервю за TODAY.com през 2021 г., емблематичната певица разкрива как е променила живота си.

С кариера, обхващаща над шест десетилетия, Тина Търнър е продала повече от 200 милиона албума по целия свят и е спечелила осем награди Грами. Тя е написала три бестселъра мемоари, а последният й „Щастието става за теб“ е ръководство за живота, според будистките принципи.

Тази дълга кариера я отвежда на върха на света, тя не винаги се е чувствала така. Емблематичната певица е имала самотно детство и е претърпяла ужасяващо емоционално и физическо насилие от страна на бившия си съпруг Айк Търнър. В един от най-отчаяните си моменти Търнър погълнала 50 хапчета за сън, за да избяга от брака.

"През трудностите и разбитите сърца открих в себе си сила, която ми позволи да оцелея дори в най-лошите ситуации", казва Търнърв интервю за TODAY. "Просто трябваше да намеря начин да използвам тази сила и да я увелича, защото тогава знаех, че ще намеря куража да отстоявам себе си и да водя живота, който исках и заслужавах."

Тогава Търнър открива будизма и започва да пее мантрата "Nam-myoho-renge-kyo".

"Пеенето ми помогна да вляза в себе си и да отворя дълбоки източници на щастие и мъдрост в собственото си сърце и ум“, разкрива тя. "Скоро осъзнах, че вече имам всичко необходимо, за да променя обстоятелствата си и да създам истински щастлив живот. Всички го имаме и искам всички да знаят това."

Има ли един универсален съвет, който бихте могли да дадете на хората, които искат да станат по-щастливи?

Не забравяйте, че щастието е вътрешна работа. Просто помислете как вашето его знае точно къде са слабите ви места и как да ви изкуши да се спрете на тях.

От друга страна, вашата вътрешна мъдрост знае как да ви свърже с радостта, която живее във вас. Изводът е, че да станете щастливи зависи от вас. Никой друг не може да те направи щастлив. И истинското щастие никога не може да бъде изградено за сметка на другите.

Това е баланс между това да правиш добро за другите и да се грижиш за себе си. Ако искате да сте по-щастливи, увеличете състраданието си. Кажете добра дума на някой, който има лош ден. Включете се в благотворителна организация. Станете доброволец, за да помогнете във вашата общност. Състраданието към другите върви ръка за ръка с нарастващото щастие в собствения ни живот.

За участието в „Mad Max Beyond Thunderdome“. Имаше ли качества от вашия характер, решителната леля Entity, от този филм, които запазихте със себе си след снимките?

Всъщност е обратното. Пренесох моите реални преживявания в „Лудия Макс!“ Бях преминала през някои опасни и разрушителни периоди, особено по време на първия ми брак и онзи безпорядъчен развод. И така, за „Mad Max“ чувството ми за независимост, самоувереност и упорита работна етика си проправиха път в тази роля и в песните, които изпях за саундтрака, като „We Don’t Need Another Hero“.

Как бихте обобщили живота си досега, само с няколко думи?

Надежда. Устойчивост. Победа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини