БЧК Кърджали отбеляза Международния ден на организацията, отличи изявени доброволци и членове

Изображение 1 от 3

    В навечерието на 8-ми май- Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец членове на Областния съвет на БЧК-Кърджали, доброволци, партньори, представители на местната и държавна власт и служители на БЧК отбелязаха празника на най-голямата хуманна организация в света. Тази година празникът бе троен, защото БЧК - Кърджали отбелязва и 15-годишния юбилей на емблематичния за организацията доброволен „Екип 254“ и 15 години от влизане в експлоатация на новото крило на „Хоспис Червен кръст“ ЕООД.

    Официалното тържество бе открито с открита демонстрация по първа помощ на доброволци на БМЧК от клуб „Шампиони в доброто“ към СУ „П.Р.Славейков“ – Кърджали.

    Кратък емоционален филм пресъздаващ историята на жените на Екип „254“, които вече 15 години са причина за усмивките по лицата на хората и допринасят за положителния имидж на областната организация, пренесе гостите на събитието в далечната 2008 година, когато с финансовата подкрепа на Испански Червен кръст, БЧК – Кърджали стартира шестмесечен проект “Привличане и включване на доброволци за обгрижване на възрастни хора по домовете и в ДСХ с хоспис”, в рамките на който 20 жени с различни професии отработиха 1 571 часа доброволен труд, обгрижвайки настанените в ДСХ и Хоспис “ЧК”, изграждайки екип с общи ценности, който и до днес носи името на проекта - „Екип 254“.

    След емоционалния филм за работата на Екип 254 през годините, новоназначения управител на „Хоспис ЧК“ ЕООД – Стела Каракашева направи кратко представяне на дейността на социалната услуга.

    По време на честването Председателят на Областната организация на БЧК и член на Националния съвет – проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. връчи традиционните отличия на изявени доброволци и членове на областната организация.

    За активна дългогодишна работа и значим принос и подкрепа за БЧК с отличието „Медал за заслуги – БЧК“ – бе наградена д-р Мария Стойчева, председател на Общинската организация на БЧК – Момчилград за периода 1986 – 2016 година, по настоящем член на Общ.С на БЧК. За активна червенокръстка работа и големи заслуги за организацията със званието „Заслужил деятел на БЧК“ бе отличена Пепа Чолакова – експерт в Секретариата на Обл.С на БЧК – Кърджали от 1998 година. Званието „Отличник на Червения кръст“ получиха доброволките на „Екип 254“ - Кирилка Петкова и Людмила Радева– Нурадиян, а със званието „Млад отличник на ЧК“ бяха отличени доброволците от клуб „Вяра“ към духовно училище гр. Момчилград - Кевин Кадиев и Джемиле Ибрахим.

    „Благодарствен диплом на БЧК“ за значим принос към дейността на областната организация получиха общинските организации на БЧК- Кирково и Черноочене.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини