Две детски градини в Перник въведоха спортни и терапевтични дейности в полза на деца със специални образователни потребности

Две от детските градини в община Перник започнаха работа по иновативен модел, свързан със спортуването на деца със специални образователни потребности (СОП), съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Две от залите, в които се провеждат активностите, са обособени в детските градини "Пролет" и "Райна Княгиня". Предстои такава да се изгради в детско заведение "Знаме на мира" в кв. "Изток".

Дейностите са напълно безплатни и се водят от екип специалисти, сред които детски психолог, треньор по адаптирана физическа активност и спорт, педагог и рехабилитатор. В рамките на един час на децата се осигурява не само възможност за спортни занимания, но и терапевтична подкрепа.

Идеята на ръководството на Община Перник е инициативата да бъде продължена и приложена и в училищна среда.

Това е поредната инициатива на местната администрация в подкрепа на деца със СОП. През март от институцията бяха предоставени шейсет безплатни специализирани устройства Personal Locator за проследяване, на родители на деца и младежи със СОП. Това се случи в рамките на съвместен проект между Община Перник и един от мобилните оператори у нас.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини