Porsche с рекордни резултати

Производителят на спортни коли "Порше" (Porsche) представи отлични резултати и очаква в дългосрочен план да увеличи възвращаемостта още повече с помощта и на новия си електрически СУВ (SUV).

Производителят на спортни автомобили "Порше" отчете скок на печалбите благодарение на по-високите цени през миналата година. При  увеличение на продажбите от 13,6 процента до 37,6 милиарда евро, оперативната печалба на компанията се е повишила с 27,4 процента до 6,8 милиарда евро миналата година. Възвращаемостта e нараснала до 18 процента, което е с 2 процента повече спрямо предходната година, съобщи днес дъщерното дружество на "Фолксваген" (Volkswagen), цитирано от германския вестник "Ханделсблат". 

"Порше" е отчела рекордния резултат въпреки увеличението на доставките с едва 2,6 процента до 310 000 автомобила. 

По думите на шефа на компанията Оливър Блуме, това е най-добрият резултат в историята на "Порше" и е постигнат при трудни условия. 

За тази година "Порше" планира да достигне продажби между 40 и 42 милиарда евро. Оперативната възвращаемост се очаква да бъде между 17 и 19 процента, като с това да се потвърдят целите, представени при излизането на компанията на фондовата борса миналата есен, въпреки икономическите и геополитически предизвикателства. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини