Празник на виното събра първомайци за 19-ти път

    Георги Делчев Караславов беше обявен за най-добър винопроизводител на червено вино на XIX–я Празник на виното в Първомай, а за победител в категорията  „Бяло вино“ беше обявен Янко Янков.

    Три награди – за червено, бяло вино и розе завоюва Георги Георгиев.

    И тази година пробите бяха оценявани от комисия от професионални технолози. По време на награждаването и преди да обяви победителите, председателят на журито  инж. Димитър Иванов сподели, че тази година е имало много добри вина, а награда за най-добро розе се връчва за пръв път заради качествата на виното на Георги Георгиев.

    Наградите - грамота и парична сума- бяха връчени от кмета Николай Митков, който не пропусна да се похвали, че първомайски винопроизводители са обрали наградите в сроден конкурс в Асеновград. И тази година „Томика-Метал АД – гр. Пловдив осигури наградата за победителя в конкурса за червено вино.

    С тематична и оригинална украса изненадаха организаторите на Празника. Веселието премина под асма от балони, сръчно сглобени от Наталия Джонгова и Деметра Начева.

    За доброто настроение се погрижи оркестър „Дионис“. Във фолклорната програма участие взеха танцовите клубове  „Евридика“, „Тракийка“ и „Първомай“.

    Тежки вина и мезета предложиха винарните „Загрей“, „Шато Рогошев “- гр. Чирпан, „Тракия Естейт“, Емануил Запрянов – производител на яйца от пъдпъдци, ф-ма „Вкусен хляб“ ЕООД – с. Виница.

    Класиране: 

    Червено вино

    Първа награда Георги Делчев Караславов - мерло

    Втора награда - Георги Йорданов Георгиев – мерло, каберне

    Трета награда - Димитър Динков Митрев - сира

    Бяло вино:

    Първа награда – Янко Тенев Янков – совиньон блан

    Втора награда – Георги Йорданов Георгиев – димят, брестовица, булгар

    Розе:

    Първа награда Георги Йорданов Георгиев – мерло, памид, димят

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини