Ново сметище започна да се оформя до пътя Първомай-Виница

Изображение 1 от 6

    Ново сметище започна де се оформя по пътя между Първомай и Виница. То е само на няколко стотин метра от другото – голямо и нерегламентирано сметище след завоя под канала и се намира на отбивката за Шарен Гого.

    Причината за новото място за отхвърляне на отпадъци е поставянето на пазач на старото, коментира кметът на общината. Охраната не позволява там да се изхвърлят едрогабаритни ненужни вещи и строителни материали и собствениците необезпокоявани го правят малко по-далече.

    Сред изхвърлените предмети има кресло, матрак, одеяло и куп електроуреди. „Два пъти в годината общината организира събирането на ненужни електроуреди – казват общинарите - фирмата дори минава през домовете на собствениците, за да вземе по-обемистите – печки, телевизори, хладилници, перални. Въпреки това гражданите считат за „целесъобразно“ да ги оставят сред природата и само тяхното самосъзнание може да ги накара да престанат да го правят.

    За пътуващите по пътя Първомай – Виница е видимо, че той е осеян с отпадъци. Чували, пълни с какво ли не се подавам между храстите и тревата.

    От Община – Първомай получихме обещание пътят да бъде почистен, но там не са оптимисти, че това ще има дълготраен ефект.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини